De Garnwerder voetballers draaiden vroeger hun hand er niet voor om op zondag bij een wedstrijd tegen een ander dorp 20 tot 25 kilometer te fietsen. Maar de weersomstandigheden waren soms toch wel eens te bar.

De Goliath GD 750 werd na de oorlog vooral gebruikt door de kleine middenstander, zoals de melkboer, de petrolieboer en de schillenboer.
Zo weet een oud voetballer zich nog te herinneren dat bij een uit-wedstrijd tegen Eenrum het water met bakken uit de hemel kwam. Er werd snel nagedacht en samen met hun coach Ekke Terpstra kwamen ze tot een inventieve oplossing. Ekke maakte bij het petroleumventen gebruik van een 3-wielige Goliath; op de laadbak stond een brandstofvat met een aftapinstallatie.
Egbert Hammingh vertelde dat al het materiaal van het petroleumventen van de laadbak werd gehaald, er 4 stokken op de hoekpunten werden geplaatst, een dekzeil erover heen en het hele team in de laadbak kroop. Onderweg werden de teamgenoten op enig moment toch nieuwsgierig hoever het nog rijden was en verplaatsten zich naar de achterzijde van de laadbak om onder het zeil vandaan naar buiten te kijken.
Tot schrik van iedereen kiepte de Goliath door de gewichtsverplaatsing achterover en kwam het vervoer een eindje verder stuurloos tot stilstand. Gelukkig zonder al teveel gevolgen; de chauffeur Ekke hing daarbij in de lucht.

Prijzenkast van de Voetbalvereniging Garnwerd opgericht op 11 april 1934 in de jachtweide van café Hammingh. Het voortbestaan van de Garnwerder voetbalvereniging is echter van korte duur geweest.
De spelers gingen na de oorlogsjaren over naar de voetbalvereniging Ezinge, waarbij gebruik werd gemaakt van de sportvelden in Feerwerd.
Auteur: Fokko Leutscher
Beeldmateriaal internet: Wikipedia
Fotografie: Fokko Leutscher